1988-01 27 decembrie 1987 – 2 ianuarie 1988 Revelion ’88

Posted: 11/12/2011 in 01 Ianuarie 1988, 12 Decembrie 1987, 1987, 1988, Revelion

Norocul a făcut să dau de cele trei ediţii diferite ale acestui program de revelion. Prima ediţie a apărut miercuri, ziua obişnuită de apariţie a săptămânalului. Mai pe seară mi-am dat seama că nu este suficient un singur ziar, deoarece sigur îl voi folosi ca maculator, notând atât în interior, cât şi pe margine, eventualele modificări şi alte observaţii ale mele. Aşa că a doua zi am bătut-o la cap pe mama să-mi mai ia un program, care speram să rămâna imaculat. Norocul a făcut ca ea, joi să găsească o a doua ediţie, care din start mi-a sărit în ochi prin nuanţa diferită a roşului (iniţial a fost maro-cărămiziu, apoi a doua ediţie roşu aprins). Şi cum am avut inspiraţia să mai cumpăr de curând un al treilea program, ca nu cumva să cadă în mâinile concurenţei, am realizat că de fapt au fost tipărite trei variante. Versiunea intermediară diferă de ultima doar printr-o vignetă, o cetină de brad, din ultima pagină a Revelionului Tv, care iniţial era orizontală, apoi rămâne tot orizontală, dar fără text deasupra ei, pentru ca , la final să apară rotită la 45°, astfel încât să acopere un gol rămas prin dispariţia unei emisiuni (Ocolul revelionului în 80 de anecdote) Şi dacă iniţial erau 10 reprize de anecdote, până la urmă au rămas 7.

Şi, dacă nu v-am plictisit, iată modificările (ultimele 3 pagini ale revelionului Tv şi programul Tv de sâmbătă 2 ianuarie)

REVELION  TV

a)      1.05 O repetiţie la Tănase înlocuit cu O seara la Alhambra

b)      * Cântece de voie bună rămâne doar Laura Lavric, şi în loc de Nicolae Furdui Iancu şi Maria Dragomiroiu vor cânta  Nicoleta Voica şi Ioana Cristea
……………
c)      2.00 O seară la Alhambra înlocuit cu O poveste cu ciuperci
……………
d)      2.30 O poveste cu ciuperci înlocuit cu O repetiţie la Tănase
…………..
e)      ora 3 Cântece de voie bună cu Nicoleta Voica, Ioana Cristea, Matilda Pascal Cojocăriţa, înlocuit cu Melodii de neuitat , cu Domnica Sorescu, Dan Spătaru, Mirela Voiculescu
Am notat, dar greu inteligibil,că la Saluturi muzicale de la alte televiziuni au cântat Miha sau Milia (Italia), Alla Pugaciova si Valeriu Cuzurin ? (URSS), Johnny Logan (Irlanda) şi Mireille Mathieu (Franţa)
………………….
f)        4.10 Ocolul revelionului în 80 de anecdote (ep.7), înlocuit cu Ghetele, moment vesel cu Hamdi Cerchez şi Radu Panamarenco  
………………….
g)      4.35 Ocolul revelionului în 80 de anecdote (ep.8), înlocuit cu De 4 X Rodica, interpretează Rodica Popescu Bitănescu
………………….
h)      * Ocolul revelionului în 80 de anecdote episodul 9 devine episodul 7
i)        5.00 Melodii de neuitat cu Dominca Sorescu, Dan Spătaru, Mirela Voiculescu este înlocuit cu vignetă (mutat pe la ora 3)
j)        * Ocolul revelionului în 80 de anecdote (ep.10) este anulat în final, şi înlocuit cu acea cetină de brad, care şi-a schimbat de 3 ori poziţia.
 
Şi acum, Programul zilei de Sâmbătă, 2 ianuarie 1988.
Interesantă mi s-a părut schimbarea titlului ultimei emisiuni, de la ora 22.00 Iniţial s-a numit BALUL TINERETULUI. Probabil că cineva s-a gândit la vremurile burghezo-moşiereşti, astfel că a fost rebotezată ESTRADA TINEREŢII.
Restul modificărilor sunt în desfăşurătorul magazinului LA SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ ŞI … LA ÎNCEPUT DE AN, între orele 13 – 17
Dacă voi mai vedeţi şi alte diferenţe, puteţi posta, seamănă cu acele teste în care trebuia să găsim x diferenţe dintre cele două desene.

.

Şi ca să-mi fac damblaua până la capăt, am găsit o completare din paginile cotidianului Scânteia, apărut în ajunul Revelionului  În noul an, noi şi rodnice înfăptuiri, pentru înflorirea multilaterală a patriei !Vineri, 1 ianuarie 1988, la ora 18.40, sunt detaliate Desenele animate. E vorba de Aventurile lui Pin-Pin. Producţie AnimafilmEditorial şi poezii Anul 1988 a fost consacrat păcii ( „luptei” pentru pace)Telegrame şi mărinimia puterii cară dădea liber la circulaţie, indiferent de numărul maşinii, cu soţ sau fără soţ !

Un titlu interesant în ultima fotografie Caracterul spoliator neocolonialist al capitalului financiar- bancar internaţional Critici ale unor practici arbitrare, discrimatorii ale BIRD şi F.M.I

Comentarii
 1. Dan M spune:

  Baga toate Revelioanele care le ai, chiar daca acestea au mai fost postate pe alte site-uri. Deasemenea, e interesant prin ce difera cele 3 variante de al revelionul urmator.

  Apreciază

 2. alex spune:

  Cum te pot contacta , am nevoie de o editie din anul 1982 , 13 decembrie . Crezi ca ma poti ajuta?Multumesc.

  Apreciază

 3. Dan M spune:

  Am citit articolul din Scanteia „Caracterul spoliator neocolonialist al capitalului financiar-bancar international” si nu pot sa spun decat ca e mult adevar in ceea ce scrie acolo. Actualul sistem social impus romanilor m-au determinat sa cred ca ceea ce se scria in presa romaneasca de dinainte de 1989 despre capitalism, FMI, BERD, etc aveau foarte multa dreptate. Recent rasfoind almanahul Scanteia 1989 citeam un articol asemanator despre practicile FMI, acest articol era semnat de nimeni altul decat Mugur Isarescu !!!!

  Apreciază

 4. micro spune:

  De acord cu Dan M. Foarte interesant punctul clar de vedere vis-a-vis de FMI si BERD.
  Cat despre blog, paginile scanate aici sunt istorie. Lipsa de viziune si preocupare a TVR fata de trecut este atenuata de pasiunea unor persoane private. Bravo.

  Apreciază

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.