1966-757 22-28 mai 1966

Posted: 26/12/2011 in 05 Mai 1966, 1966

Comentarii
 1. rmc info spune:

  Anul 1966 aducea o deschidere si un aer de libertate nemaiîntâlnit după instalarea regimului comunist in România. E drept venise Ceaușescu la putere si voia sa acumuleze si simpatia populației.

  Observăm in programele TVR de marți si joi in aceasta săptămâna transmisiuni directe prin Euroviziune la ora 23, de la diferite concerte europene de muzică. Ceva nemaivazut in anii ’80 de exemplu, cand frica de direct era omniprezenta. Si in plus de asta si o transmisiune din țările capitaliste (Austria)!

  In acele vremuri se difuza in direct Concursul Muzical al Euroviziunii sau finalele competitiilor de fotbal europene. Ceea ce m-a intrigat pe mine este însă ora de difuzare a meciurilor si a Concursului Euroviziunii – 20h45 si respectiv 21h00 – ore care coincideau cu ora României. Astăzi aceste transmisiuni se fac in România cu o ora mai târziu din cauza decalajului orar.

  Putem deduce cu usuringa ca in anii ’60 televiziunile europene contribuiau masiv la schimburile internaționale oferind programe pentru a fi difuzate simultan in mai multe tari la aceeași oră.

  O adevarată euforie a schimburilor aparuse in anii ’50 cand nu existau magnetoscoape iar acele programe aveau si rolul de a apropia țările intre ele după perioada grea a războiului si a reconstructiei. Primul schimb de programe a fost ocazionat de Incoronarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii in 1953. Atunci a apărut si Euroviziunea.

  Ca o replica la acest serviciu, Moscova a creat imediat cu țările socialiste serviciul de schimb al Interviziunii. De altfel se vad numeroase emisiuni difuzate in programele TVR prin Interviziune.

  La începutul anilor ’60 TVR isi construise o statie de schimburi internaționale prin care isi conecta rețeaua de relee (prin vestul țării, via Iugoslavia cred) cu cea a Euroviziunii.

  Apreciază

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.