1966-758 29 mai – 4 iunie 1966

Posted: 27/12/2011 in 05 Mai 1966, 06 Iunie 1966, 1966

Comentarii
 1. rmc info spune:

  Emisiunea „Antena este a dvs.” difuzata sambata seara la televiziune nu era altceva decat o copie fidela a emisiunii cu acelasi titlu de la televiziunea franceza „L’antenne est à vous”. Cativa ani mai tarziu Paunnescu folosea acest titlu („Antena va apartine”) pentru cunoscutele sale spectacole cu public.

  Aparuse si un scheci mai tarziu cu un cuplu care divortase si facea partajul bunurilor comune: Patul e al meu, dulapul al tau, televizorul pentru mine…antena iti apartine.

  Obiceiul acesta cu copiatul titlurilor emisiunilor in special de la televiziunea franceza se datora in mare masura lui Tudor Vornicu care petrecuse un timp la Paris si venise de acolo cu idei. Secventa telespectatorului este un alt exemplu de acest tip (reveillon, roman feuilleton, variétés, platou, mondovision, etc)

  Copiau pana si umorul uneori: daca va mai aduceti aminte de un scheci in care un tip vrea sa transmita telefonic o telegrama iar telefonista mai saraca de spirit insa foarte curioasa, intervine in continutul telegramei si ii incurca cuvintele, in final iesind o varza din textul saracului om… „te astept ca o statuie stop… de trei ori stop.. cam asa ceva. Am vazut din intamplare o inregistrare asemanatoare la televiziunea franceza care data de pe la mijlocul aniilor ’60)

  Apreciază

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.