1983-52 25-31 decembrie 1983 Ajun de Revelion ’84

Posted: 14/02/2012 in 12 Decembrie 1983, 1983, Revelion

Impulsionat de vremea de afară, cu zăpezi, viscol şi troiene ce mi-aduc aminte de copilărie, m-am gândit să vă fac o surpriză plăcută şi să postez şi pe blog programul din Ajunul Revelionului 1984, dimpreună cu Ziua Republicii, căreia i-a fost dedicat desenul de pe prima pagină. Norocul a făcut să găsesc acest ziar când făceam navetă cu trenul,  pe jos, pe lângă calea ferată, într-un loc  unde păşcănenii aruncau gunoaiele !

E o situaţie specială, în care programul zilei de 31 decembrie a fost împărţit în două numere diferite, graniţa fiind ora 21. Asta şi ca să aibă timp să prindă în programul special tot ce se modifica de la o oră la alta, în funcţie de vizele de la cenzură. Cred că astfel numărul cu programul special era cât mai „proaspăt” şi mai apropiat de realitate.  Mâine , miercuri vor fi câteva pagini din numărul festiv, din păcate copii xerox alb-negru, făcute de mine acum 22 de ani !

Şi este ultima oară când se transmite program Tv (4 ore, de la 13.00 la 17.00)  în prima parte a zilei de 31 decembrie. De cele mai multe ori, programul începea seara târziu, cu Telejurnalul la 21.00 (anii 70) sau ora 20.30 (anii 80). Şi mi-aduc aminte de ziua de sâmbătă, 31 decembrie 1983, că nu ştiam dacă să mă bucur că mergeam  cu uratul  sau să mă întristez că pierdeam bunătate de program TV de sâmbătă după-amiază (Gala desenului animat, Muppets)

Comentarii
 1. adi spune:

  Felicitări, are cineva un revelion în format video ?
  MULTUMESC !

  Apreciază

  • outlaw spune:

   Ar fi interesant daca are cineva chiar niste inregistrari radio. Cand am fost elev (in anii ’90), am inregistrat un fragment de revelion radio (~30 de minute) cu grupul Divertis. Am prins si ceva fragment de Plugusor, dar din pacate nu mai gasesc caseta de vreo 4-5 ani.

   Inregistrare video de Revelion a facut un vecin prin ’88, isi cumparase videorecorder, dar a sters caseta, filmele cu Chuck Norris fiind prioritare fata de Revelionul comunist.

   Apreciază

 2. RMC Info spune:

  Nu îmi mai aduceam aminte ca pe 31 decembrie, toate stațiile regionale de radio difuzau emisiuni distractive pana la ora 21, ora cand canalele centrale se uneau si difuzau programul special de revelion.

  Dacă la unele programul li se prelungea (Craiova cu 2 ore, Tg. Mureș și Timisoara cu cate o ora) la altele se reducea (Iași cu o ora, Cluj cu 2 ore)

  Mi se pare ca celor cărora li se prelungea programul pe 31, luau pauza pe 1 Ianuarie. Ca de altfel si Programul 3 care nu avea emisie pe 31 după-amiaza si pe 1 Ianuarie.

  Apreciat de 1 persoană

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.