1992-52 28 decembrie 92-3 ianuarie 93 Revelion 93

Posted: 29/02/2012 in 01 Ianuarie 1993, 12 Decembrie 1992, 1992, 1993, Revelion

Comentarii
 1. dan spune:

  Uitandu-ma la acest program din 1992-93 nu pot decat sa regret faptul ca nu a fost aplicat in anii 70′-80′ adica la timpul lui , intr-o perioada in care Romania putea fi doar un stat socialist si atat , urmand modelul Cehoslovaciei , Poloniei sau Ungariei … Insa nu a fost sa fie , si asa ne-am procopsit la inceputul anilor 90′ cu un program care nu era de actualitate ci vechi si depasit la toate capitolele . Adica un program cu care altii erau obisnuiti chiar si de 30 de ani insa acum evoluau si erau departe … Ce sa mai zicem de titraje , sigle , studiouri , prezentatoare s.a.m.d.?

  In primul rand surprinde in mod neplacut pauza foarte mare de pranz (pana la orele 18!!!) din ultima zi a anului , dar si totala absenta a programului 2 a doua zi cand nu a emis !!! Reminiscente sau doar pura coincidenta ? Prin anii 70′-80′ se intampla la fel… Iarasi surprinde ora de inchidere a programelor , respectiv 24 pentru TVR1 si 23 pentru TVR 2 ceea ce ne duce cu gandul la incapatanarea regimului din acele vremuri tulburi si profund…cetatenesti de a nu da drumul la frecvente pentru televiziunile locale si independente , televiziunile nationale fiind nevoite sa se culce devreme , tot atat de devreme precum televiziunile americane in anii 50’…

  Ce nu-mi placea din nou era lipsa unei identitati , atata vreme cat TVR dadea impresia unui cersetor care sta la mana Worldnet , Super Channel , CFI s.a.m.d. , cam 90% din programul de import provenind de la aceste antene cu care TVR incheiase contracte calcand peste mandria abonatilor proprii…Si cand nu erau astea era Dallas si Vaduvele , iar Vaduvele apareau cand te asteptai mai putin fiind programate de parca si conducerea stia ca abonatii vroiau sa scape mai repede de ele…

  Pe scurt , un program (grila) foarte prost facut de oamenii foarte departe de ceea ce insemna acest fenomen… Aveau sa vina ceva mai incolo Ora 25 Tranzit cu al ei Beverly Hills 90210 iar lucrurile vor incepe sa se mai schimbe … Totodata , primele frecvente atribuite televiziunilor locale vor revolutiona si impulsiona domeniul in sens pozitiv…

  Apreciat de 1 persoană

 2. rmc info spune:

  Ora de începere tardiva (10) pentru Programul 1 respectiv ora 16 pentru Programul 2 erau de fapt expres stabilite așa pentru a lăsa loc programelor TVR Iași si TVR Cluj pe Programul 1 si TV SOTI pe canalul 2. SOTI emitea pe doi după ora 23 iar dimineața începem devreme chiar la ora 6.

  Nu vreau sa iau partea TVR din acea perioada, fiindcă instituția se comporta ca o unelte iliesciana, făcând mult rău Romaniei. Dar asta e realitatea din acele vremuri foarte tulburi.

  In rest intr-adevăr multe stangacii si programe gen anii ’70 fiindcă nu exista o alternativa ca lumea la programele TVR iar redactorii televiziunii cred ca erau deja blazati. In schimb era cât de cât un bun simt, exista o buna documentare, dictie etc si nu se promovau exclusiv non-valorile ca azi la unele televiziuni.

  Era insa o lipsa acuta de echipamente. Nu tu calculatoare, mașini de titrat electronice… Anca Toader spunea intr-un interviu in 1997 ca era ingrozita vând a văzut ca in redacția de știri se scria tot pe mașini de scris si nu existau computere.

  Apreciat de 1 persoană

 3. O secvenţă de la acest revelion:

  Apreciat de 1 persoană

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.