1990-17 30 aprilie-6 mai 1990

Posted: 29/04/2012 in 04 Aprilie 1990, 05 Mai 1990, 1 Mai, 1990

Exact ca în 2012, lunea dinaintea lui 1 Mai a fost zi liberă în 1990, aşa că a fost un program special, cu câteva ore în plus. Aş îndrăzni să spun că a fost mai frumos programul de luni 30 aprilie faţă de cel de marţi 1 Mai 1990. Pe programul 2 luni a început cu 3 ore mai devreme, oferind o după-amiază de teatru cu Shakespeare de la mama lui, în timp ce marţi, programul 2 a început la ora obişnuită, 18.00. Mi-aduc aminte că sărbătorirea acestei zile a fost incertă până cu puţin timp înaintea ei, toată lumea crezând că se vor arunca la coş toate emblemele comunismului, şi 1 Mai era cu prisosinţă până în 1989 unul din prilejurile de sărbătoare roşie cu multe surle şi trâmbiţe.

Ce ironie a sorţii, dacă pe vremuri, în dimineaţa zilei de 1 Mai se transmiteau parade militare şi defilări, acum s-a transmis în direct, de la Iaşi o slujbă specială de consacrare a episcopului Petru Gherghel, eveniment important pentru catolici. http://ro.wikipedia.org/wiki/Petru_Gherghel

Comentarii
  1. betino31 spune:

    Am citit comentariul tau in legatura cu episcopul Petru Gherghel si din intamplare am fost la Iasi pentru acel eveniment din mai 1990, singura data cand am vizitat Iasi-ul. Cred ca mai am si acum programul intregii slujbe sau ceremonii desfasurate la Iasi. Era in plina campanie electorala si cu acea ocazie am vizitat mai multe manastiri catolice din Moldova. De atunci nu am mai trecut niciodata prin Moldova, desi parintii mei sunt din Ardeal, dintr-un judet vecin cu Vrancea.

    Apreciat de 1 persoană

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.