1973-17 22-26 aprilie 1973

Posted: 16/03/2013 in 04 Aprilie 1973, 1973

Un număr păstrat necorespunzător (pătat şi boţit). Vă reamintesc că în anii 1972-1974 revista grupa în primele 7 pagini programul de radio şi în următoarele 7 programul de televiziune. 1973-17 01 Coperta 1

Comentarii
 1. rmc info spune:

  Anii 1972 si 1973 au fost o incercare a TVR de a-si continua drumul normalitatii deschis de anii 1969 -1969.

  Cu toate ca se pornise cu stangul fiindca se ratase utilarea color a noului sediu, oamenii de televiziune incercau sa ofere emisiuni impresionante la o durata a programului net superioara chiar si unelor televiziuni occidentale.

  Daca nu ar fi intervenit ideile asiatice ale lui Ceausescu si ale lingailor din jurul sau, televiziunea din Romania ar fi devenit una dintre cele mai avangardiste din regiune.

  Apreciază

 2. dan spune:

  Intrucat eu nu eram inca nascut in anul 1973 ,nu pot decat sa trag concluzii spre comparatie cu ce am trait, si anume programul televiziunii bulgare, mai precis cel din anii 1987-1988 si care sper ca nu numai mie mi se pare ca seamana izbitor demult. Pentru ca cel dinainte de 1987 pe mine unul personal nu m-a impresionat deloc, singurul fapt bun era ca exista.

  Acum ceva vreme am rasfoit si programul tv bulgare din anul 1973 si pana in 1987 si mi se parea anost si foarte rusesc ceea ce ma duce cu gandul ca in acea perioada vecinii nostrii nu o duceau prea bine din multe puncte de vedere, rusii desi plecati vroiau sa-i procopseasca si cu programul lor national CCCP 1 ceea ce au reusit intr-un final.

  Insa, ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca media in speta calitatea programelor de radio si televiziune aveau o reala legatura cu situatia politica si economica a unei tari, cu starea sa de libertate fie si partiala. La noi era o perioada traznet, la bulgari din contra insa acest lucru avea sa se schimbe dupa nici 10 ani. TVR avea emisiuni de calitate, incepand cu filmele si serialele care efectiv abundau pe cele doua canale si terminand cu emisiunile sportive si emisiunile pentru tineret si de divertisment, din acest punct de vedere putem spune ca ne aliniam cu sarbii si maghiarii in timp ce altii se bateau cu albanezii. Pana si celebrul YA BA DA BA DOO aveam sa il auzim la bulgari abea peste 15 ani, la fel ca si deschiderea spre muzica usoara occidentala…

  Apreciază

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.