Programul Radio-Televiziunii Române LIBERE

Posted: 10/12/2014 in 12 Decembrie 1989, 1989, Ediţii speciale- Evenimente, Revelion, Şantaj

https://arheo2tv.wordpress.com/2014/12/10/programul-radio-televiziunii-romane-libere/

Mi-aş dori ca pe parcursul vizualizării/download-ării ultimelor fotografii de pe blog să ascultăm împreună ultimul cântec al Mariei Lătăreţu https://www.youtube.com/watch?v=XHS9MfusycQ

Ultimul comentariu îl voi face pe 11 decembrie 2014, dată la care acest blog v-a dispărea, împreună cu celelate două folosite pentru spaţiu. În locul vechilor programe, este posibil să mă ocup tot de mass-media.

Nu se potrivea mai bine, la final, decât  acest număr special, unicat, despre care v-am vorbit la un moment-dat.  El a apărut în zilele fierbinţi ale revoluţiei şi nu se găseşte în biblioteci. Totuşi, cineva m-a ajutat şi mi-a trimis primele 3 pagini. Au fost situaţii speciale, când au apărut ediţii speciale, tipărite în grabă, sub tensiune, în care dacă nu aveau ce scrie, rămânea ultima pagină albă, dar nu era cazul acum. Nu am vrut să mă cert cu persoana milostivă (ce-mi putea replica cu româneasca “Facere de bine”), care susţinea că ziarul are doar 3 pagini.  Cred că sunteţi de acord cu mine că un ziar are 2, 4, 6, 8, etc pagini, respectiv un număr pari. Deci 3, nici 2, nici 4. M-am uitat cu atenţie, am inversat pagina 3 (în oglindă), am negativat-o, am modificat culorile şi mi-am demonstrat că există şi o a patra pagină, unde pe la mijloc se disting, cu caracte mari, albastre, urările “Crăciun fericit !” şi “La mulţi ani !”.  Q.e.d. Oare ascundea ceva ultima pagină ? Speram să fac rost de ziarul original şi să-l postez integral, însă timpul nu mai are răbdare. Să ne mulţumim cu primele 3 pagini ale acestui număr 0 (zero).

Mulţumesc pentru reacţiile prompte de la mesajul anterior !

Nu vi se pare şocant să vorbesc de Programul Radio-Televiziunii Române LIBERE şi, după 25 de ani de la apariţia acestui ziar să mi se impună cenzura dreptului de autor ?!Pagina 1 pagina 2 pagina 3

Comentarii
 1. Gabi spune:

  Banuiam ca se va ajunge aici..S-a furat prea mult 😉

  Apreciază

 2. rmc info spune:

  Adică ce s-a furat prea mult?

  Apreciază

 3. Micro spune:

  Ce stupid!!! Daca tvr ar face o arhiva asa cum au si alte televiziuni, ar putea sa comenteze. Dar asa, nu lasa nici pe altii ………… Si apropo de drepturi de autor, cum au procedat cei din Germania, Polonia, Ungaria, UK, Franta ?! pentru ca exista bloguri asemanatoare in aceste tari.

  P.S. Si pe softpedia este aceeasi situatie ?

  Apreciază

 4. Micro spune:

  Decizia C.N.A. (art. 34 din Decizia CNA nr. 220/2011 nu se aplica. Este vorba de spatiu privat si atata timp cat a aparut intr-o revista ( publica ) nu intra in discutie

  Apreciază

 5. Doamna Moni spune:

  Cineva intr-un comentariu a zis “s-a furat prea mult”
  Vasile a gresit facand publica creatia altor oameni fara sa le ceara acordul.
  In orice tara civilizata, nimeni nu publica orice dupa capul lui.
  In orice societate orice persoana trebuie sa se supuna legilor morale si legilor statului respectiv. Cum s-ar simti Vasile daca altcineva ii publica acte si obiecte personale fara acordul lui sau ale familiei lui?
  Chiar zilele trecute un baiat a fost amendat cu 5000 lei ca a publicat o poza cu prietena lui fara sa aiba acordul fetei.
  Parerea mea este ca somatia e facuta de oameni civilizati care au dat un ultimatum civilizat.
  Ce s-ar fi intamplat cu Vasile daca era “traznit” direct cu o chemare in instanta?
  Putea face infarct.
  Sau daca erau trimisi direct fara somatie mascatii la usa lui Vasile la 4 dimineata in urma unei sesizari la Procuratura?
  In afara ca mascatii ii strivea si rupea un deget cu bocancul (asa fac de obicei) dar confisca pc, obiecte IT si telefoane si nu le mai recupereaza niciodata.
  La control mascatii fura si obiecte de valoare din casa (alt obicei).
  Nu il inteleg pe Vasile de ce a publicat reviste ca Luminita Cutezatorii Urzica etc ce nu intra deloc in sfera programelor TV din moment ce blogul se numeste arheolog-tv
  E o vorba “Capul face, capul trage” sau “De ce te legi la cap daca nu te doare capul”
  Daca as fi in locul lui as sterge tot si mi-as vede de viata mea personala fara sa am probleme cu nimeni.
  Pupici.

  Apreciază

 6. danmotoran spune:

  Care ai de vanzare ma, Urzica si Cutezatorii, iar Vasile va pune bête in roate si nu mai puteti voi vinde la preturi de nesimtire niste vechituri, pentru ca pe tvarheolog se gasesc scanate gratis ? Acum ai inteles Vasile, cine iti pune bete in roate ? Vezi ca ii gasesti chiar in autorii mesajelor de mai sus.

  Apreciază

 7. danmotoran spune:

  Domnule „Doamna Moni”, mars de pe blogul asta si lasa-ne pe noi cu aberatiile tale de doi bani ale unuia intarziat mintal si cu buzunarele goale. Nu mai speria omul degeaba cu mascatii tai care vin la ora 4 dimineata pentru ca a postat si a vorbit despre ziare si reviste vechi, unele de acum 80 de ani. Mascatii vin doar in baza unui mandat dat de procuror si nu inainte de ora 6 dimineata.
  Pentru ca le tot stii pe toate, daca cumpar de la tine Cutezatorii si Urzica, imi pot bate mascatii la usa ?
  Orice utilizator care intra pe acest blog apreciaza munca administratorului acestui blog si nu poate avea un comentariu impotriva decat daca are un interes anume. Si acela este ca acest blog si continutul sau sa dispara, din cauza ca te incurca., Postand aberatiile tale, nu faci altceva decat sa te deconspiri ca fiind autorul acelei nulitati de somatie anonima si fara date de contact.
  Trebuie sa te anunt ca nu ti-a reusit pentru ca sunt atatea elemente care tradeaza modul primitiv si lipsit de importanta de a intocmi o somatie, ce niciodata nu se trimite prin email sau prin mesaje, fara a avea certitudinea ca ea a fost adresata si primita de catre cel presupus ca ar fi incalcat legea, lucru nereal pentru situatia de fata.

  Apreciază

 8. Antal spune:

  Somatia poate fi trimisa prin email si fax, dar trebuie specificat numele casei de avocatura. Daca este trimisa asa cum a fost publicata, fara date de identificare, stampila, semnatura, nu poate fi luata in calcul.

  Apreciază

 9. rmc info spune:

  Bon!

  Independent de argumentele pro si contra mentinerii acestor materiale in varianta gratuita un lucru este cert: prostimea nu doreste sa se documenteze si sa se informeze.

  Asa ca mai bine lasa-i in plata domnului.

  Fa ceva cu circuit inchis pentru egoul tau propriu – oricum TOATE materialele postate pana acum vor circula liber pe net.

  Las-o balta! N-ai pentru cine!

  Apreciază

 10. Doamna Monica spune:

  Sunt dna. Monica din Israel si nu aveti dreptate d-nilor Isache, Motoran, r m c si altii.
  Din comentariile dvs se vede incultura si tendinta spre furt si pomana ca si cum va cuvine totul.
  Inainte de a aduce argumente reale, deoarece sunt o doamna civilizata va rog dle Isache sa stergeti definitiv publicatiile prin inchiderea blogului si sitelui ce face obiectul discutiei si cauzei penale.
  Nicaieri in lumea civilizata nu se publica gratuit publicatii vechi si fotografii (scanari) fara acordul persoanelor competente si ale urmasilor acestora.
  Ce faceti voi e furt intelectual.
  Azi dimineata, am fost sesizata de colegii tatalui meu (81 de ani, scriitor in mai multe publicatii romanesti din anii ’50 – ’80) cu privire la dl Isache care fara acordul nimanui foloseste in interes propriu pagini intregi de jurnale si reviste unde munca tatalui meu si munca colegilor tatalului meu e distribuita pe site si blog, gratuit ca la taraba.
  Dumneata dle Isache nu esti autorizat moral si juridic sa folosesti in interes propriu munca din publicatii scrisa a tatalui meu furnizand-o publicului larg.
  Dumneata nu faci parte dintr-o Uniune, Sindicat, Asociatie de Creatie ca sa te folosesti de munca jurnalistica a tatalui meu ce isi desfasura activitatea cu multe zile si nopti peste program la redactie/la tipografie ori in deplasari prin toata tara in conditii de transport si climatice grele pentru reportajele de anchete si investigatii !
  Daca ai fi in locul parintelui meu nu cred ca ti-ar face placere sa vezi cum o persoana iti fura munca creativa de o viata folosind-o in interes personal facand-o publica pentru a fi furata si de alte persoane.
  “Informatia din “spatiul privat” e doar in computerul tau acasa intre cei patru pereti, insa informatia din “spatiul privat” expusa publicului fara acordul tuturor persoanelor care au creat informatia se numeste furt intelectual in “spatiu public”.
  Deja am contactat avocati de la Conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România si din Statul Israel, am contactat Ambasada Statului Israel din Romania, si in zilele urmatoare ma intalnesc cu colegii tatalui meu pentru a va intenta proces de lunga durata sa va lase sarac lipit pamantului – daca nu inchideti imediat site-urile si blogurile !
  Nu va puneti cu o cetateana a Statului Israel ! Statul Israel isi apara cetatenii prin orice mijloace. Ceea ce faci dumneata este furt si asa procedau nazistii care ulterior dupa Razboi au fost rapiti unul cate unul de pe strada sau din casele lor si dusi in Israel pentru judecata finala !
  Shalom !

  Apreciază

  • A.H. spune:

   Se pare ca totusi anumite obiceiuri naziste au ramas si la cei ostracizati de nazisti :))))
   Gen: amenintarea cu rapirea de pe strada, cu intentarea de procese fara nume si prenume, procese in urma carora intentatorul stie sigur ca va castiga.
   Ce frumos si nazistic suna…
   Cat despre cultura: avem, de grau, de secara, de orzoaica, dvs n-aveti deloc
   Imi place cand lumea invata din greseli…ma refer, invata sa le aplice in favoarea lor :)))

   Apreciază

 11. danmotoran spune:

  Bai zevzecule, care te dai dna Monica din Israel, daca erai o persoana civilizata asa cum pretinzi semnai cu numele intreg, de ex. Monica Goldstein din Israel. Ce mari opere literare a scris ma tactu’ in programul radio tv din perioada 1950-1980 ? A facut el programele de televiziune si nu stim noi ? A fost vreun geniu de scria concomitent la Cutezatorii, Urzica, Scanteia si TeleRadio si nu-l cunoastem noi ? De cand statul Israel si Federatia Comunitatii Evreilor au devenit un fel de bau-bau pentru unii pasionatii de programele de televiziune ? Oare nu era mai consistent sa mai adaugi cateva comunitati cum ar fi cea a pigmeilor din insulele Tuvalu sau Ambasada Groenlandei din Gagauzia ?
  Nu iti e ma teama ca poti fi deconspirat dupa IP si pot veni dupa tine sa dau cu tine de astfalt si sa matur cu tine trotuarul si sa platesti toate oalele sparte ale celor care au reusit sa ma supere in ultimul timp ?
  Bai, cercopitecule, altadata cand trimiti somatii anonime, ai grije sa adaugi ca institutii pe singurele in masura care sunt abilitate sa raspunda de legea dreptului de autor. Ai auzit tu vreodata de ORDA sau BSA ? Stii tu oare ca autorii de articole din presa nu au drept de autor (mai ales cei de dinainte de 2000 ), ci eventual cel mult institutia care a editat materialul respectiv ?
  Vasile, esti un om inteligent, cum de cazi prada unui sarlatan ? Profilul acestui sarlatan: bucurestean, probabil pensioner si aproape sigur detinatorul unui prapadit de anticariat.

  Apreciază

  • tvarheolog spune:

   La mine, cetăţean ortodox răspunsul vine, ca să înţeleagă toată lumea, „trăsnit” de cel cel de sus după cele 40 de zile tradiţionale româneşti. Deci, să verificăm în jurul zilei celor trei ierarhi.

   Apreciază

 12. rmc info spune:

  Nu contesta nimeni dreptul de proprietate al nimănui. Dar haideti sa nu exageram. Blogul nu avea caracter lucrativ. Dar vad ca a dat naștere la idei unora care repede s-au gândit la castiguri.

  Tatăl dvs. a lucrat din greu, ca si altii pe vremea aceea pentru o firma publica, in speța Tipografia Casa Scanteii sau ma rog… dacă am înțeles eu bine.

  La vremea respectiva munca i-a fost remunerata conform contractului de munca. Ceea ce a făcut a intrat in posesia Radioteleviziunii.

  Ca de altfel toate rolurile din productiile realizate la TVR de actori de-a lungul anilor. Tot ce s-a produs e proprietatea TV Publice care in baza taxei tv o distribuie cui? Contribuabilului.

  Ca daca nu, conform acestei logici as cere si eu dreptul de autor asupra muncii depuse la firma unde lucrez.

  Asa ca cine ar putea deschide gura sa ceara daune nu ar fi chiar persoana dvs. Lăsați-o mai ușor cu amenintarile pe care le faceti pe aici.

  Puteți merge in justiție doamna dar nu aveți nicio șansa.

  Apreciază

 13. Micro spune:

  Tanti are tupeu mult

  Apreciază

 14. vejyto69 spune:

  AM SI EU UN COMENTARIU PENTRU TOTI ASTIA CU DREPTURILE LOR DE AUTOR : Îi XXX ÎN GAT ! ! ! daca domnul VASILE ISACHE a postat pe internet cateva poze mai vechi de ziare si reviste , a facut-o poate ca sunt persoane ca mine care vor sa vada anumite lucruri , fiindca nu au pastrat , sau nu au putut sa pastreze acele numere din reviste si ziare , nu castiga nimic daca posteaza cateva poze vechi si daca da , ce ? va ofticati voi astia care invochati DREPTUL DE AUTOR ? va XXX in gat cu dreptul vostru de autor ! ! !

  Apreciat de 1 persoană

 15. vejyto69 spune:

  PE MINE PUTETI SA MA AMENDATI CAT VRETI CA ORICUM NU PLATESC ! SA VA IA DRACUL !

  Apreciat de 1 persoană

 16. aldea14 spune:

  Păi dacă sunt proprietate privată, normal ar fi să nu se dea asemea sentințe .

  Ziarele le-ați cumpărat pe banii dumneavoastră, și ce dacă sunt editate de TVR ?

  Mâine, și pozele de pe forumuri conținând grile TV, vor fi șterse, așa este legea la noi …

  Unul fură o pâine, sau nu are drepturi de autor, ia între 1 și 5 ani de pârnaie, iar baronii burtoși, care fură milioane de euro de la stat, au ditamai imunitate …

  La ce să te aștepți din partea justiției pe motive politico-șpăgoase ?!

  Eu sper să există o întorsătură de situație, așa nu este corect, dacă ziarele sunt cumpărate din banii utilizatorului, nu furate sau primite mită de la TVR/Radio România !

  Rușine justiției, mai ales, așa-ziselor organe penale și CNA-ului !

  Apreciază

 17. danmotoran spune:

  Dragi utllizatori ai acestui blog, nu va mai consumati energia dezbatand daca administratorul acestui blog a incalcat sau nu drepturi de autor. Pentru paginile postate din programul RadioTV, Scanteia, Saptamana sau Arici Pogonici nu exista drepturi de autor, intrucat nimeni din defunctele reviste nu au inregistrat aceste drepturi.
  Pretinsul grup de avocatura care a trimis o nulitate de somatie nu exista. Iar cea care semneaza „doamna Monica din Israel” e un obsedat sexual, un pierde vara, scapat de la Balaceanca, care mai tot timpul isi iroseste timpul urmarind ziarul Libertatea si admirand nurii divelor bucurestene. Ce credibilitate poate avea un astfel de specimen cu astfel de apucaturi.
  I se da prea mare importanta unor oameni de o conduita indoielnica.

  Apreciază

 18. rmc info spune:

  Nu e cazul sa folosiți cuvinte grosiere deși va înțeleg furia.

  Problema se pune altfel: respectivele reviste inainte de 1989 au fost editate de Consiliul Pionierilor si Soimilor Patriei – care nu mai exista azi deci copyrightul a intrat in proprietate publica.

  Ziarele vechi scanate gen Scanteia si Programul de rasio TV erau editate de PCR respectiv Comitetul de Stat pt. Radio si Televiziune care nu mai exista deci clar ca au intrat in proprietate publica.

  Singurele contestabile de către TVR si Radio România sunt publicatiile de după 1994. Dar aceste doua instituții ar trebui sa aprecieze ajutorul si munca de documentare depusă pentru cercetarea istoriei lor care s-a materializat in acest blog, forumul de pe Softpedia si cele doua pagini ale dictionarului enciclopedic Wikipedia traduse in engleză, franceza, spaniola si alte limbi GRATUIT!

  Informațiile au ajutat de altfel si la apariția unor cărți despre fenomenul de televiziune si radio din perioada comunista.

  Apreciază

 19. danmotoran spune:

  @RMC Info, in general nu folosesc cuvinte grosiere. Apreciez calitatea si pasiunea. Am devenit furios pentru ca cineva fara creier incearca sa-si bata joc de munca si pasiunea unor oameni, pretindu-se cine nu este si invocand baliverne care nici nu trebuie luate in seama. Urasc oamenii de la periferia societatii care distrug lucru bine facut si de calitate. Cum sa nu fiu furios ? Persoana care se da din Israel a fost depistata, desi limbajul de pe acest blog e unul acceptabil pentru a creea credibilitate, pe alte medii din sfera internetul are un limbaj suburban, neingrijit, vulgar, lipsit de cultura (tocmai el care vorbeste de cultura). Nici nu ma mira la un om care din timpul petrecut pe net, jumatate e cu siteul Libertatea deschis.
  Probabil ca Vasile va face o analiza a unor mesaje antirasiste a acestuia si le va posta pe blog. Desi, parerea mea e ca trebuie ignorat si sa ne vedem de ale noastre.

  Apreciază

 20. danmotoran spune:

  Ipohondru, autointitulat dna Monica din Israel, vinde ziare vechi pe siteuri de specialitate. V-am spus eu, un pierde-vara, caruia i-ati dat atentia necuvenita. Daca ati vedea si ce fata are. Daca ii mai vad vreun mesaj de al lui pe aici, va promit ca in maxim 24 de ore sunt cu mainile infipte in gatul lui. Sa vada el Comunitatea Evreilor

  Apreciază

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.