1997-10 3-9 martie 1997

Posted: 08/03/2015 in 03 Martie 1997, 1997

Schimbare de grilă la TVR, detaliată într-un articol din “Evenimentul zilei”. Din acelaşi cotidian, informaţii despre emisiunea informativă “Jurnal”. Referitor la grilă, nu s-au respectat planurile iniţiale referitor la începutul zilei de luni, dis-de-dimineaţă, aşa cum vom vedea peste 2-3 numere ale Panoramicului.1997-10 01 Coperta 11997-10 00 Grila 1997-10 00 Jurnal

Comentarii
  1. rmc info spune:

    Intr-adevăr in primăvara anului 1997 TVR a trecut la o grila ce avea sa prefigureze dominatia divertismentului asupra educatiei și limbajului elitist de pana atunci.

    Prima schimbare a fost la Actualitati, care sub bagheta Ancai Toader și Alinei Mungiu au devenit Jurnal.

    Apoi genericele si chiar sigla TVR. Toate făcute in house. Cu nimic mai prejos decât relookul din 2004 (pastrat si astazi) semnat de o companie occidentala.

    Iată genericul Jurnalului, 3D, unic in peisajul televiziunilor Europei de Est: http://www.youtube.com/watch?v=gCKaX_Bdi4o&feature=youtube_gdata_player

    Apreciază

  2. rmc info spune:

    S-a dorit apoi renuntatea la vechiul obicei al pauzei de luni dimineața. Dar a fost intampinata o puternica rezistența din partea Societății Nationale de Radiocominicatii care la presiunea sindicatelor a boicotat schimbarea prin nepornirea emitatoarelor pentru emisia matinala in prima luni a noii grile.

    Apoi s-a încercat un compromis TVR – SNR, printr-un program 6:00 – 10:00, 10:00 – 13:00 Pauză și apoi emisie normala de la ora 13:00. Nimic. In final ziua de luni a câștigat doar o ora, programul începând de la prânz in loc de ora 13:00.

    Greu s-au mai urnit mentalitatile in tara asta!

    Referitor la emisiunea România – ora 6 fix: era o ciudatenie in peisajul TV din vremea aceea. Si asta fiindcă programul era prezentat de… marionete! Nu existau prezentatori nici la stiri fiindcă si acestea erau comentate din off. Exista apoi o rubrica intitulată „in București – azi-noapte” – dovada ca se lucra toată noaptea pentru programul matinal.

    In același timp s-a trecut la prezentarea din off a rubricii meteo la jurnal. S-a preferat o grafica mult mai sugestiva decât o prezentatoare figuranta care sa acopere harta.

    Apoi nu s-au ținut de cuvânt cu emisiunea „Căsuța cu povesti” dinaintea Jurnalului. In final a fost trecută pe TVR 2 pe la ora 21:30.

    Alte schimbări… Le vom descoperi in postările viitoare de aici.

    Apreciază

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.