Copilul născocitor

Posted: 07/07/2015 in 1943

https://betino2015.wordpress.com/2015/07/05/copilul-nascocitor/

Această broșură a apărut cel mai probabil în anul 1943. După informațiile de pe ultimele pagini, e vorba de o broșură cu apariție săptămânală din colecția „Lectura Copiilor și a Tineretului” a Editurii Omnia, sub îngrijirea publicistului Ion Mușat. Pe copertă sunt titlurile primelor 43 de apariții. Broșura nr. 42 conține două povestiri, o poezie comică ilustrată grafic și câteva anecdode. Titlul broșurii nu mai este de actualitate în zilele noastre, el referindu-se la copilăria inventatorului Thomas Edison. Acum termenul „născocitor” ne duce cu gândul la un mincinos.

Material realizat de dl. Betino 31, care precizează: În copilărie (anii ’80 si ’90) obisnuiam sa citesc mult mai mult decat o fac acum si mult mai mult decat ma uit la TV acum pentru ca pe atunci nu existau decat 2-3 ore de program la TV zilnic si la sfarsit de saptamana vreo 6-7 ore in plus. Tot ceea ce citeam pe atunci, carti, „almanahe”, reviste incerc sa readuc in actualitate pentru nostalgici si pentru curiosi. Scopul acestui blog este sa impartasesc cu altii cam ce aveam eu in arhiva si ce am mai achizitionat in ultimii ani. De la „Dimineata copiilor” (de care am aflat mai recent) si „Universul copiilor” (din care aveam deja vreo 60 numere pastrate din anii 1990-1993 pana la cartile copilariei mele din anii amintiti mai sus. Aici pe acest blog vor fi postate aceste publicatii aparute inca din anii 1897 in romana. Si am destule materiale incepand din 1897 (Ziarul Calatoriilor pe Mare si Uscat), apoi din anii 1920 „Dimineata copiilor”, „Universul copiilor” (din 1925 pana in 1948 si care se continua in anii 1990-1993), multe alte carti, almanahuri, brosuri si reviste pentru copii si adulti (Ziarul Calatoriilor, apoi Ziarul Stiintelor si calatoriilor).
„Copilul nascocitor” face parte dintr-un lot de 7 brosuri pe care le-am achizitionat mai recent si care vor fi postate toate aici pe blog. Desigur ca lista este de 43 sau mai mare, poate mai facem rost de altele in afara de cele 7 pe care le am eu deja.

Copilul nascocitor 01

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.