1990 – România Mare

Posted: 17/09/2015 in 1990

https://arheo5tv.wordpress.com/2015/09/17/1990-romania-mare/

La începutul lui septembrie 1990, în timpul unei emisiuni informative „Actualități”, în timp ce citea o știre despre un comunicat al revistei „România Mare”, crainica Daniela Gămulescu a zâmbit ironic, cu toate că era vorba de ceva serios, legat de tensiunile româno-ungare. Intrigat , a doua zi am cumpărat revista ( e vorba de numărul 14/1990, pe care îl vedeți în primele 8 imagini). Și așa am ajuns să cumpăr săptămânal revista tribunului până după 2004. În februarie 1992 a apărut și o anexă, revista „Politica” din care voi prezenta două numere. Acum am adăugat și un număr „România Mare” tipărit cu prilejul primei Zilei naționale a României de după Revoluție, 1 decembrie 1990.

Această postare se dorește a fi un omagiu în memoria gazetarului Corneliu Vadim Tudor ! Dumnezeu să-l ierte !Romania Mare 1990-26 01

Comentarii
 1. betino31 spune:

  Dumnezeu sa-l ierte si condoleante familiei indoliate !
  Eu am postat pe blogul meu versurile scrise de C.V. Tudor de la „Mulțumesc, iubită mamă”, cântec interpretat de Mirabela Dauer, de care îmi aduc aminte de când s-a lansat înainte de 1990.
  Țin minte această melodie așa cum țin minte revistele și almanahurile din copilăria mea, cred că aceste versuri sunt unele dintre cele mai frumoase dedicate mamei din literatura română alături de cele scrise de Adrian Păunescu sau alți mari scriitori și nu cred că ceea ce a scris el este maculatură așa cum cred unii ziariști care nu reprezintă nimic nici pentru presa scrisă și cu atât mai puțin pentru literatura cultă românească.
  Desigur că a fost membru de partid înainte de 1989, dar ca să exiști, să creezi sau să lucrezi nu puteai altfel decât fiind membru de partid fie doar în acte, nu și cu inima sau mintea.
  Trebuie totuși să luăm ce a fost bun de la el, creația literară cultă, nu cea dedicată lui Ceaușescu și partidului.
  Ca ziarist fiecare e liber să scrie ceea ce consideră că e bine, acum la modă sunt blogurile, nu ziarele, de aceea ziarele și revistele tipărite trag să moară. Pe un blog poți să modifici și de 10 ori un articol sau o postare, dar ceea ce e tipărit nu mai poți modifica, nici greșelile de gramatică.
  De aceea eu și alții ca tine postăm pe bloguri tot ceea ce considerăm că merită postat, pentru că doar așa vechile publicații revin la viață și nu cad în uitare. Doar așa ele mai au valoare, dacă sunt văzute de cât mai mulți oameni, nu prin biblioteci sau beciuri lăsate încuiate.

  Apreciat de 1 persoană

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.