Tradiții 30 decembrie 1992

Posted: 03/11/2020 in 12 Decembrie 1992, 1992

Un prim test pentru a vedea cum se comportă WordPress-ul cu fișiere video. Sunt unele din cele mai vechi înregistrări personale, când nu aveam experiență cu casetele VHS, iar prețul unei casete era ușor prohibitiv pentru un elev de liceu. Nici calitatea înregistrării nu este extraordinară, dar aici nu aveam alternative, singurul ajutor fiind condițiile meteo favorabile și puterea de emisie a releului, putere ce varia în funcție de cine era de serviciu la releul din Iași (canalul 9, cred) Spun asta, deoarece brusc, cu un mic blitz, imaginea de la televizor devenea foarte clară, de parcă trăgea cineva un heblu.

Aici sunt două emisiuni din 30 decembrie 1992, prima completă, a doua pe jumătate, având ca temă obiceiurile și tradițiile din perioada sărbătorilor de iarnă. Pe parcurs, vor urma și alte înregistrări video, unele probabil unicat ca arhive, doar că sunt constrângeri de limitare a fișierelor la o anumită dimensiune și asta impune fie fragmentări ale fișierelor mai lungi, fie comprimarea lor, fapt ce va reduce din calitatea (claritatea) imaginii.

Anul Nou la români (Miercuri, 30 decembrie 1992, ora 15.00) Redactor Stanca Ciobanu
Ninsă cetină de brad … la Muzeul Satului din București (fragment, Miercuri, 30 decembrie 1992, ora 18.30) Emisiune de Elise Stan și Eugenia Florea

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.