1936-64 Radio Universul 5-11 ianuarie 1936

Posted: 25/11/2017 in 01 Ianuarie 1936, 1936

https://arheo9tv.wordpress.com/2017/11/25/1936-64-radio-universul-5-11-ianuarie-1936/ 

În prima pagină a fascicolului cu programe radio avem o relatare despre inaugurarea emițătorului național de la Bod. „ În noaptea Anului Nou, la ora 12, și-a început activitatea regulată emițătorul național de la Bod. Comanda de punere în funcțiune a fost dată chiar de M.S.Regele care cu această ocazie a rostit următoarea cuvântare:

Deschizând noul post de Radio-Difuziune de la Bod, în această noapte de Anul Nou, primul Meu gând se îndreaptă către Poporul Meu căruia găsesc acest minunat prilej să-i fac cele mai calde urări pentru anul ce începe. Să fie dat Țării și poporului Meu un an plin de bucurii, un an mănos, un an lipsit de griji. Tuturor celor care în această clipă Mă ascultă le spun: „La mulți ani cu bucurie !”

Inaugurarea oficială a emițătorului de la Bod face de actualitate o serie întreagă de probleme interesând radiofonia românească în gradul cel mai înalt. Prima dintre aceste probleme- de care ne vom ocupa de aproape, în viitor- este chiar eficacitatea postului- felul cum acoperă el teritoriul românesc”. Urmează câteva întrebări tehnice către ascultători. Deoarece pe aceeași frecvență, emitea de la Huizen și Radio-Olanda, avem următoarea întrebare: „3.d. Este jenată emisiunea de cea olandeză?

 

Vă pot ajuta cu ceva ... ?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.